Święta pod znakiem smaku i tradycji Przygotowując dania na świąteczny stół coraz częściej sięgamy po przepisy naszych mam czy babć. Zachęcamy do skorzystania z receptur na potrawy z Kujaw i Pomorza, wpisanych na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych: pierogi, zupę z suszonych śliwek, ciasta czy potrawy z kapusty. Czytaj dalej
Świąteczny karp w cieście francuskim Świąteczny karp w cieście francuskim Kamila Czeszela, zwycięzcy konkursu Debiuty podczas 57. Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu 2020 Czytaj dalej
GĘŚ PIECZONA W MIESZANCE ZIÓŁ Z JABŁKAMI Koła Gospodyń Wiejskich w Brzozowie (powiat chełmiński) Czytaj dalej
Wigilijne pierogi ze słodką kapustą Babci Janki Agnieszki Kłopotek, posłanki, byłej wiceprzewodniczącej sejmiku województwa Czytaj dalej
RYBA W ZALEWIE Elżbiety Piniewskiej, przewodniczącej sejmiku województwa kujawsko-pomorskiego Czytaj dalej