Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) potrzebujemy zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies Dowiedz się więcej na temat polityki cookies
Klikając przycisk „Przejdź dalej” lub zamykając to okno za pomocą przycisku „x” wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej:
Zgadzam się na przechowywanie w urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach dostosowania do potrzeb poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej na temat ochrony danych osobowych

Zakmnij Zakmnij
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

Loading script and Flickr images

Informacje prasowe

Gęś w restauracji – zgłoś swój lokal

Fot. Tymon Markowski

Nieodłącznym elementem naszej dorocznej jesiennej kampanii gęsinowej jest serwowanie potraw ze znakomitego gęsiego mięsa przez restauracje z całej Polski. Liczba lokali gastronomicznych biorących udział w akcji „Czas na gęsinę” stale wzrasta. Zachęcamy do udziału w tegorocznej akcji.

 

Restauracje mogą zadeklarować swój udział do 11 listopada. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online zawierający deklarację serwowania dań z gęsią w roli głównej co najmniej do 31 grudnia. Formularz rejestracyjny  

 

Obecnie odnotowaliśmy blisko sto zgłoszeń. Pełna lista restauracji biorących udział w akcji będzie dostępna na stronie czasnagesine.pl w zakładce „Restauracje” po zakończeniu naboru.

 

- Udział w kampanii jest oczywiście dla restauratorów opłacalny, co potwierdziły doświadczenia z lat poprzednich. Ale najwięcej na atrakcyjnym sezonowym poszerzeniu menu zyskają smakosze. Bo kujawsko-pomorska gęsina to prawdziwe „niebo w gębie” – zachęca marszałek Piotr Całbecki.

 

Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. Co więcej, restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów - lokal, który zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzona. Oceny restauracji można dokonać na stronie czasnagesine.pl

 

Do dzielenia się swoimi opiniami na temat lokali serwujących gęsinę i promowania naszej akcji zachęcamy krytyków, dziennikarzy i blogerów kulinarnych, dla których przygotowaliśmy vouchery do wykorzystania w restauracjach.

 

Czytaj też: 

 

Więcej w zakładce: Gęsina 2018  oraz stronie czasnagesine.pl

 

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 

29 października 2018 r.

BIP Kujawsko-Pomorskie konstelacje dobrych miejsc