
O gęsinie również w Paryżu
„Gdy kuchnia spotyka naukę. Gęsina świętomarcińska w kontekście odnawiania polskich i francuskich tradycji kulinarnych” – to tytuł konferencji naukowej, która odbyła się 5 listopada w Stacji Naukowej Polskiej Akademii Nauk w Paryżu. Spotkanie współorganizował Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu.
W konferencji więli udział naukowcy z kilku polskich oraz francuskich uczelni i instytucji naukowych. Głos zabrali między innymi Jarosław Dumanowski oraz Jarosław Pająkowski zaangażowani w promocję tradycji kulinarnych Kujaw i Pomorza.
Zapraszamy do udziału w akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na świętego Marcina”. Więcej na ten temat w naszej zakładce oraz na stronie czasnagesine.pl.
Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego
5 listopada 2015 r.
ostatnia aktualizacja: 6 listopada 2015 r.