![Ludwika Mrówczyńska, gospodyni i hodowczyni gęsi z Michalina w powiecie nakielskim, fot. Andrzej Goiński](https://kujawsko-pomorskie.pl/wp-content/uploads/2016/09/20161110_rozmowy-d72.jpg)
Rozmowy o kuchni, rozmowy o tradycji
Przypominamy nasze wywiady z ekspertami od gęsiny. O tym pysznym i zdrowym mięsie, związanych z nim tradycjach kulinarnych i przepisach na smakowite dania opowiadają mistrz kuchni Artur Moroz, znawca dziejów żywienia prof. Jarosław Dumanowski, restaurator Marek Główczyński, hodowcy gęsi Ludwika Mrówczyńska i Andrzej Tęcza oraz dr inż. Halina Biegińska z Krajowego Ośrodka Badawczo-Hodowlanego Gęsi w Kołudzie Wielkiej.
Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego
10 listopada 2016 r.