BIGOŚ „ŚWIĄTECZNY”
Janusza Kołodzieja z Departamentu Organizacyjnego UM
Składniki:
Kapusta kiszona z grzybami gąskami oraz kapusta biała
Trzy rodzaje mięs (w tym jedno wędzone)
Trzy rodzaje kiełbas (w tym jedna wędzona)
Pomidory lub ketchup
Butelka wytrawnego wina
Suszone grzyby
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz i sól
Kapusta kiszona z grzybami gąskami oraz kapusta biała
Trzy rodzaje mięs (w tym jedno wędzone)
Trzy rodzaje kiełbas (w tym jedna wędzona)
Pomidory lub ketchup
Butelka wytrawnego wina
Suszone grzyby
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz i sól
Po ugotowaniu potrawę przełożyć do brytfanny i podpiec w piekarniku do odparowania. Smacznego! Janusz Kołodziej
Boże Narodzenie, 2015 r.