Przejdź do treści
Wersja graficzna
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Instrukcja
TAB - Kolejny element
SHIFT + TAB - Poprzedni element
CTRL + F - Wyszukiwarka
ALT + (← / →) – poprzednia / następna (odwiedzona) strona
ESC - Anulowanie podpowiedzi
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

 

Koronawirus  

O gęsinie również w Paryżu

Gesi, fot. Daniel Pach
fot. Daniel Pach

„Gdy kuchnia spotyka naukę. Gęsina świętomarcińska w kontekście odnawiania polskich i francuskich tradycji kulinarnych” – to tytuł konferencji naukowej, która odbyła się 5 listopada w Stacji Naukowej Polskiej Akademii Nauk w Paryżu. Spotkanie współorganizował Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu.

 

W konferencji więli udział naukowcy z kilku polskich oraz francuskich uczelni i instytucji naukowych. Głos zabrali między innymi Jarosław Dumanowski oraz Jarosław Pająkowski zaangażowani w promocję tradycji kulinarnych Kujaw i Pomorza.

 

Zapraszamy do udziału w akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na świętego Marcina”. Więcej na ten temat w naszej zakładce oraz na stronie czasnagesine.pl.

 

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 

5 listopada 2015 r.

ostatnia aktualizacja: 6 listopada 2015 r.

 

Czytaj więcej

© Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2014. Wszystkie prawa zastrzeżone