Aktualności

Fot. Mikołaj Kuras dla UMWKP
Fot. Mikołaj Kuras dla UMWKP

Nagrody czekają na najlepsze dziennikarskie przepisy

Konfitowane udka gęsie z sosem śliwkowym, pierogi z pieca faszerowane gęsiną, kaszą jaglaną i suszonymi grzybami, krupnik na gęsich podrobach – gęsina do doskonałe mięso do popisowych dań. Do zaprezentowania kulinarnego talentu i udziału w konkursie zorganizowanym w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” zapraszamy kujawsko-pomorskich dziennikarzy. Na zwycięzców czeka sprzęt kuchenny o wartości 3 tys. zł. Zgłoszenia można przesłać do 10 grudnia.

Konkurs odbywa się w dwóch kategoriach:

  • najlepszy film – uczestnicy przesyłają przepis na gęsinę w postaci filmu zawierającego podanie składników, proces przygotowywania oraz prezentację potrawy
  • najlepszy przepis – stworzony opis powinien zawierać składniki, sposób przygotowania oraz zdjęcie gotowego dania.

Autorzy najlepszego przepisu i filmu otrzymają wysokiej jakości sprzęt kuchenny renomowanej marki. Na wyróżnionych czekają vouchery kolacyjne.

Dla osób, które zostaną zakwalifikowane do konkursu, przewidziany jest zwrot kosztów produktów do kwoty 150 zł.

Więcej informacji oraz karta zgłoszeniowa dostępne na stronie www.czasnagesine.pl

 

Czytaj także Narodowe Święto Niepodległości i gęsina na talerzu.

 

Biuro Prasowe
Urzędu Marszałkowskiego

27 października 2021 r.

Ostatnia aktualizacja 23 listopada 2021 r.