Ta strona wykorzystuje pliki cookies m. in. w celach dostosowania do potrzeb użytkowników, poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej na temat polityki cookies »

Zakmnij
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

Loading script and Flickr images

Informacje prasowe

Smaki Regionów - wyniki regionalne

W minioną niedzielę (13 maja) odbył się regionalny etap XVIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, który wyłonił najlepsze produkty żywnościowe oraz najlepsze potrawy regionalne na Kujawach i Pomorzy.

 

Nagrodzono wytwórców oryginalnych, regionalnych produktów żywnościowych oraz produktów wytwarzanych w małej skali, tradycyjnymi metodami, wywodzących się z tradycji i kultywowanych w danym rejonie zwyczajów. W konkursie brały udział firmy gastronomiczne, właściciele gospodarstw agroturystycznych i członkinie kół gospodyń wiejskich oraz wytwórcy produktów regionalnych z całego województwa. Organizatorem konkursu na szczeblu centralnym jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie ze Związkiem Województw RP.

 

           

Laureaci eliminacji regionalnych mogą ubiegać się o „Perłę”, najwyższą nagrodę krajową w tej dziedzinie, przyznawaną przez kapitułę konkursu podczas ogólnopolskiego finału, który odbędzie się podczas targów „Smaki Regionów” w Poznaniu (29 września - 1 października).  2018 r.

 

Departament Rolnictwa i Geodezji Urzędu Marszałkowskiego

 

15 maja 2018 r.

 

Smaki regionów – kujawsko-pomorski etap wojewódzki, fot. Marek RząsaSmaki regionów – kujawsko-pomorski etap wojewódzki, fot. Marek RząsaSmaki regionów – kujawsko-pomorski etap wojewódzki, fot. Marek Rząsa

 


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
BIP Kujawsko-Pomorskie konstelacje dobrych miejsc