Warsztaty kulinarne z Anną Starmach
Czternaścioro miłośników gotowania i dobrej kuchni w piątek (23 października) wzięło udział w warsztatach, które poprowadziła znana szefowa kuchni i autorka książek kulinarnych Anna Starmach. Spotkanie było okazją, by pod okiem mistrzyni przygotować, a następnie skosztować dań ze smacznego gęsiego mięsa.
W warsztatach uczestniczyło siedem par, które zwyciężyły w tegorocznym konkursie organizowanym w ramach naszej akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na świętego Marcina”. Warunkiem udziału było nadesłanie kreatywnego zdjęcia zrobionego w trakcie przygotowywania ulubionych potraw, a także napisanie krótkiego wyjaśnienia, dlaczego wygrana ma trafić do uczestnika.
Spotkanie z Anną Starmach odbyło się w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu. Warsztaty odbywały się z zachowaniem reżimu sanitarnego, uczestnicy podzieleni byli na dwie grupy.
Ubiegłoroczne warsztaty kulinarne dla zwycięskich par poprowadził znany kucharz i restaurator Michel Moran. Relacja z warsztatów.
Czytaj także:
Biuro Prasowe Urzędu Marszałkowskiego
26 października 2020 r.