W poszukiwaniu smaków (zdjęcia)
Bogactwo kulinarne kraju, kultura stołu i lokalne rękodzieło – w Grucznie w powiecie świeckim 19 sierpnia zakończyła się trzynasta edycja Festiwalu Smaku.
Podczas dwudniowej (18-19 sierpnia) imprezy licznie zgromadzeni amatorzy dobrego smaku mieli niepowtarzalną okazję do degustacji różnych odmian miodu, wędlin, win i powideł. W trakcie festiwalu stu pięćdziesięciu twórców i producentów prezentowało, poddawało degustacji, a także sprzedawało swoje wyroby. Wydarzeniu towarzyszyły prezentacje kulinarne, konferencje naukowe o przeszłości i teraźniejszości w kuchni oraz konkurs na najlepszy smak. Z uczestnikami festiwalu spotkał się marszałek Piotr Całbecki. Więcej na stronie festiwalu.
Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego
20 sierpnia 2018 r.
Ostatnia aktualizacja: 21 sierpnia 2018 r.