Aktualności

Fot. Mikołaj Kuras
Fot. Mikołaj Kuras

Tak smakują święta

Gęś pieczona z jabłkami i czerwoną kapustą, pierogi z białą kapustą i serem twarogowym, pstrąg w śmietanie na słodko, a może tort makowy? Zapraszamy do zapoznania się ze świątecznymi przepisami, którymi podzielili się z nami przedstawiciele wielu środowisk, w tym samorządowcy, urzędnicy, artyści i ludzie nauki, pasjonaci kuchni i tacy którzy gotują od święta, kobiety i mężczyźni, stawiający na tradycję i zwolennicy uwspółcześniania babcinych sposobów pieczenia i gotowania.

 

NASZA ZAKŁADKA Z PRREPISAMI ŚWIĄTECZNYMI

 

Zakładka Nasze święta

 

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 

19 grudnia 2016 r.

ostatnia aktualizacja: 22 grudnia 2016 r.