Aktualności

Ludwika Mrówczyńska, gospodyni i hodowczyni gęsi z Michalina w powiecie nakielskim, fot. Andrzej Goiński
Ludwika Mrówczyńska, gospodyni i hodowczyni gęsi z Michalina w powiecie nakielskim, fot. Andrzej Goiński

Rozmowy o kuchni, rozmowy o tradycji

Przypominamy nasze wywiady z ekspertami od gęsiny. O tym pysznym i zdrowym mięsie, związanych z nim tradycjach kulinarnych i przepisach na smakowite dania opowiadają mistrz kuchni Artur Moroz, znawca dziejów żywienia prof. Jarosław Dumanowski, restaurator Marek Główczyński, hodowcy gęsi Ludwika Mrówczyńska i Andrzej Tęcza oraz dr inż. Halina Biegińska z Krajowego Ośrodka Badawczo-Hodowlanego Gęsi w Kołudzie Wielkiej.

 

WYWIADY

 

Beata Krzemińska

rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego

 

10 listopada 2016 r.