Rolnictwo

Zupa szczawiowa, KGW w Konecku, fot. Krystyna Brykała
Zupa szczawiowa, KGW w Konecku, fot. Krystyna Brykała

Konkurs „Kwaśne i przaśne potrawy żniwne” Zaproszenie do udziału

Z radością zapraszamy koła gospodyń wiejskich do udziału w wyjątkowym konkursie kulinarnym „Kwaśne i przaśne potrawy żniwne”. Udział w konkursie mogą brać koła gospodyń wiejskich prezentujące przygotowane przez siebie potrawy na stoiskach przygotowanych przez powiaty z terenu województwa kujawsko-pomorskiego podczas Dożynek Województwa Kujawsko-Pomorskiego i Diecezji Toruńskiej.

 

To doskonała okazja, aby zaprezentować swoje umiejętności kulinarne, podzielić się regionalnymi przepisami i zwyczajami oraz nawiązać współpracę z innymi pasjonatami kuchni.

 

Jak zgłosić swój udział?

Wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy dostępny na dole strony. Termin nadesłania zgłoszeń upływa 21 sierpnia 2024 roku. Prosimy o podanie nazwy Waszego Koła, opisu zgłaszanej potrawy oraz nazwy regionu z jakiego pochodzi.

 

Gdzie i kiedy?

Konkurs odbędzie się 25 sierpnia 2024 roku podczas Dożynek Województwa Kujawsko-Pomorskiego i Diecezji Toruńskiej w Grudziądzu. Startujemy z oceną potraw o godz. 9.00.

 

Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji do zaprezentowania swoich kulinarnych talentów i wspólnej zabawy! Czekamy na zgłoszenia!

 

 

Załączniki do pobrania:

regulamin

formularz zgłoszeniowy

zgoda na przetwarzanie danych osobowych

informacja w związku z przetwarzaniem danych osobowych