Przejdź do treści
Wersja graficzna
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Instrukcja
TAB - Kolejny element
SHIFT + TAB - Poprzedni element
CTRL + F - Wyszukiwarka
ALT + (← / →) – poprzednia / następna (odwiedzona) strona
ESC - Anulowanie podpowiedzi
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

 

Koronawirus  

Świąteczny karp w cieście francuskim

Kamil Czeszel, fot. Szymon Zdziebło/tarantoga.pl dla UMWKP

Świąteczny karp w cieście francuskim Kamila Czeszela,  zwycięzcy konkursu Debiuty podczas 57. Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu 2020

 

Składniki:

  • filet z karpia
  • rolka gotowego ciasta francuskiego
  • cytryna
  • koperek
  • przyprawa do ryb

 

Przygotowanie:

Połówkę cytryny pokroić w plastry. Karpia przyprawić przyprawą do ryb. Rozłożyć karpia na cieście francuskim, posypać pokrojonym wcześniej koperkiem i skropić sokiem z pozostałej połówki z cytryny. Zawinąć karpia. Ponacinać ciasto, aby ryba odparowała z wody. Piec w piekarniku w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut. Po upieczeniu wyłożyć na półmisek. Udekorować plastrami z cytryny i resztą koperku.

Czytaj więcej

© Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.