Gęś w restauracji
Nieodłącznym elementem naszej dorocznej jesiennej kampanii gęsinowej jest zachęcanie restauratorów z całej Polski do serwowania potraw ze znakomitego gęsiego mięsa. W ubiegłym roku do akcji przyłączyło się ponad 230 lokali oferując w swoim menu co najmniej jedno danie z gęsiny. Zapraszamy restauratorów do udziału w tegorocznej kampanii.
Lokale mogą zadeklarować swój udział do 11 listopada. Zgłoszenie nie wymaga żadnych opłat, wystarczy tylko wypełnić formularz online znajdujący się na stronie. Formularz rejestracyjny
Informacje o lokalach uczestniczących w naszej akcji można znaleźć na stronie internetowej www.czasnagesine.pl, gdzie znajduje się mapka połączona z wyszukiwarką. Mapa będzie dostępna również w wersji mobilnej. Wszystkie lokale biorące udział kampanii są też oznaczone charakterystyczną gęsinową naklejką umieszczoną w widocznym miejscu.
Restauracje w zamian za serwowanie dań z gęsiny zyskują pomoc w promocji w ramach kampanii „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. Co więcej, restauratorzy otrzymują rekomendacje od swoich klientów – restauracja, która zdobędzie najlepsze opinie, zostanie nagrodzona.
Akcja, adresowana zarówno do restauracji, jak i do ich bywalców, będzie trwać od 11 listopada do 31 grudnia.
Czytaj też: Kujawsko-pomorska gęsina na świętego Marcina
Więcej w zakładce: Gęsina 2016
Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego
31 października 2016 r.