Warsztaty kulinarne z Michelem Moranem
W piątek (8 listopada) czternaścioro miłośników gotowania i dobrej kuchni wzięło udział w warsztatach kulinarnych, które poprowadził znany kucharz i restaurator Michel Moran. Spotkanie było okazją, by pod okiem mistrza przygotować, a następnie skosztować dań ze smacznego gęsiego mięsa.
W warsztatach uczestniczyło siedem par, które zwyciężyły w tegorocznym konkursie organizowanym w ramach naszej akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na świętego Marcina”. Spotkanie z Michelem Moranem odbyło się w Akademii Kulinarnej Studio A w Toruniu.
Warunkiem udziału w konkursie było nadesłanie:
- zdjęcia przedstawiającego wspólne gotowanie z osobą, którą pragnie się zabrać na warsztaty,
- lubionego przepis,
- krótkiego wyjaśnienia, dlaczego wygrana ma trafić do uczestnika.
Więcej informacji o naszej akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na świętego Marcina w zakładce www.pomorska.pl/konkurs-kucharski-gesina
Beata Krzemińska
rzecznik prasowa Urzędu Marszałkowskiego
14 października 2019 r.
Ostatnia aktualizacja: 12 listopada 2019 r.