Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - RODO) potrzebujemy zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych, w tym przechowywanych odpowiednio w plikach cookies Dowiedz się więcej na temat polityki cookies
Klikając przycisk „Przejdź dalej” lub zamykając to okno za pomocą przycisku „x” wyrażasz zgodę na zasadach określonych poniżej:
Zgadzam się na przechowywanie w urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawionych w czasie korzystania przez ze mnie z produktów i usług świadczonych drogą elektroniczną w ramach stron internetowych, serwisów i innych funkcjonalności, w tym także informacji oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach dostosowania do potrzeb poprawy bezpieczeństwa, statystycznych i reklamowych. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w przeglądarce internetowej. Korzystając z naszych stron bez zmiany tych ustawień wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies. Dowiedz się więcej na temat ochrony danych osobowych

Zakmnij Zakmnij
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

Loading script and Flickr images

Rolnictwo i obszary wiejskie

Rozstrzygnięcie konkursów

fot. Beata Darowska

Podczas trwania targów Smaki Regionów w Poznaniu, w dniach 29 września – 1 października 2018 roku rozstrzygnięte zostały ogólnopolskie etapy następujących konkursów:

 

  1. „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny   i lokalny produkt żywnościowy oraz danie i potrawę regionalną i lokalną. Polska Izba Produktu  Regionalnego  i Lokalnego po raz kolejny wyłoniła spośród produktów nominowanych podczas finałów regionalnych – najlepsze produkty oraz potrawy i dania do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA”. Z Kujawsko-Pomorskiego „Perłę” otrzymały:
  • Zupa kurkowa przygotowana przez panie z KGW Białowieża,
  • Lody Cassate wykonane przez Pracownię Lodów Tradycyjnych Daniel Żurkowski,
  • Ser Hrabiny Potulickiej z Gospodarstwa Rolnego Ślesin.
  1. Złoty Medal Targów MTP - Otrzymują najlepsze produkty żywności naturalnej i tradycyjnej z obszaru państw Unii Europejskiej, zgłoszone jako eksponat wystawienniczy na stoisku targowym podczas trwania Targów Smaki Regionów.
    Z Kujawsko-Pomorskiego wyróżnienie otrzymała firma:

    • Przedsiębiorstwo Elpol z Bydgoszczy za „rajskie jabłuszko”.

 

Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy!

 

fot. Beata Darowskafot. Beata Darowska

 


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
BIP Kujawsko-Pomorskie konstelacje dobrych miejsc