Przejdź do treści
Wersja graficzna
Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
Instrukcja
TAB - Kolejny element
SHIFT + TAB - Poprzedni element
CTRL + F - Wyszukiwarka
ALT + (← / →) – poprzednia / następna (odwiedzona) strona
ESC - Anulowanie podpowiedzi
Facebook Twitter Youtube Instagram Issuu Flickr

 

Koronawirus  

Gęsina - Przepisy

Gęś pieczona w mieszance ziół z jabłkami

Panie z Koła Gospodyń wiejskich w Brzozowie (powiat chełmiński), fot. Mikołaj Kuras

Koła Gospodyń Wiejskich z Brzozowa (powiat chełmiński)

Czytaj więcej

Gęś po kołudzku

fot. Andrzej Goiński

Haliny Bielińskiej, zastępcy dyrektora Zakładu Doświadczalnego Instytutu Zootechniki w Kołudzie Wielkiej (powiat inowrocławski).

Czytaj więcej

Nasz film promocyjny z Robertem Makłowiczem

Wspólne gotowanie marszałka Piotra Całbeckiego z Robertem Makłowiczem, fot,. Szymon Ździebło www.tarantoga.pl

Na tegorocznym festiwalu gęsiny w Przysieku gościliśmy jednego z najpopularniejszych polskich kucharzy Roberta Makłowicza. Zapraszamy do obejrzenia dwóch filmów, w których ten mistrz rondla i marszałek Piotr Całbecki przygotowują dania z gęsiną w roli głównej rozmawiając o tradycji kulinarnej Pomorza i Kujaw.

Czytaj więcej

Smaczne przepisy z gęsiną

Marszałek Piotr Całbecki razem z włoskim kucharzem Marco Ghia przygotowali dwie propozycje potraw - polską i włoską, fot. Andrzej Goiński

Przygotowanie gęsinowego obiadu może wydawać się trudne i pracochłonne. Ale nie musi tak być. Dla wszystkich poczatkujących kucharzy, a także tych bardziej zaawansowanych przygotowaliśmy filmiki, które podpowiedzą jak przygotować przepyszne dania z kujawsko-pomorskiej gęsiny.

Czytaj więcej

GĘSIA SZYJA NADZIEWANA

Ewy Politowskiej, szefowej kuchni hotelu Osada Karbówko

Czytaj więcej

UDO GĘSIE W PRZYPRAWACH Z ZIEMNIAKAMI AU GRATINE I CZERWONĄ KAPUSTĄ

Urszuli Robaczyńskiej, byłej szefowej kuchni w Hotelu Młyn we Włocławku

Czytaj więcej

PIECZONE UDKA Z GĘSI W RAZOWYM SOSIE

Tomasza Kosińskiego, byłego szefa kuchni w bydgoskiej Restauracji i Kawiarni Weranda

Czytaj więcej

PIERNIKI I GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI I CZERWONĄ KAPUSTĄ

Piotr Całbecki, fot. Waldemar Bujak dla UMWKP

marszałka województwa Piotra Całbeckiego

Czytaj więcej

© Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego, Toruń 2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.